Aardappelpuree met knolselderij

Voor een verrassende variant van aardappelpuree, is knolselderij een goede keuze. Het is erg lekker en de bereiding duurt ongeveer een halfuur.

Ingrediënten 4 personen

  • 500 gram aardappelen;
  • 400 gram knolselder;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • Klein scheutje melk;
  • Peper;
  • Nootmuskaat
Aardappelpuree bereidingswijze

Vooraf moeten de aardappelen en de knolselderij geschild worden. Snijdt alles klein, de knol in kleine blokjes. Kook dan de aardappelen en de knolselderij, samen in een pan. Naar smaak kan je zout en peper toevoegen. Als het zacht geworden is, kan je het afgieten. Het kookvocht moet je even apart houden. Vervolgens kan je er melk en boter erbij doen. Ook kunnen peper en nootmuskaat worden toegevoegd.
Als dit allemaal is gebeurd, moet de puree gemaakt worden. En dat betekent flink stampen. Proef even hoe het smaakt, dan kan je eventueel nog wat zout, peper en/of nootmuskaat erbij doen. Mocht het nog een beetje droog zijn, dan kan je een beetje kookvocht aanbrengen. Dit om het geheel wat vochtiger te maken. Pas op dat je niet teveel kookvocht toevoegt.

Tips

Er zijn een aantal tips om de aardappelpuree met knolselderij te serveren. Zo kan je als eerste een lekker stukje vlees aan de maaltijd toevoegen, bijvoorbeeld een gehaktbal of een stukje worst. Daarnaast kan je ook een ui gebruiken om nog meer smaak te creëren. Als je van mosterd houdt, kan je dit ook toevoegen. Hetzelfde geldt voor een bepaald soort kruiden. Alles is wel geheel naar eigen smaak. Als je soms wat probeert, kan dit verrassend uitpakken.